Scottona Piemontese
Het Piemontese rund vindt zijn oorsprong in de gelijknamige streek Piemonte.
Het zijn middelgrote runderen met een witte tot witgrijze vacht. Oorspronkelijk was het een triple-doel ras, dit wil zeggen dat het werd gehouden als werk-, melk- en vleesvee. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gehouden als vleesvee. De dieren groeien op in de Italiaanse Alpenweiden, waar hun dieet vooral bestaat uit grassen en Alpenkruiden. De mix van leefomgeving, voeding en leeftijd zorgt voor fijn gemarmerd en sappig vlees met een bijzondere zachtheid. Het vlees is tevens rijk aan antioxidanten en kent een hoog slachtrendement.
Het zijn middelgrote runderen met een witte tot witgrijze vacht. Oorspronkelijk was het een triple-doel ras, dit wil zeggen dat het werd gehouden als werk-, melk- en vleesvee. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gehouden als vleesvee. De dieren groeien op in de Italiaanse Alpenweiden, waar hun dieet vooral bestaat uit grassen en Alpenkruiden. De mix van leefomgeving, voeding en leeftijd zorgt voor fijn gemarmerd en sappig vlees met een bijzondere zachtheid. Het vlees is tevens rijk aan antioxidanten en kent een hoog slachtrendement.
Origine: | Piemonte, Italië |
Smaak: | Zachte, fijne vleessmaak |
Vetdooradering: | Licht |
Beschikbaarheid: | Entrecôte, zesrib, ribeye, Côte à l’os | vers en dry aged |