Chianina
Het Chianina rund is afkomstig uit Toscane en Umbrië. Het is een heel oud ras dat al meer dan 2200 jaar in Centraal-Italië wordt gekweekt.
De dieren kenmerken zich door hun zeer grote gestalte – het is het grootste runderras ter wereld – en hun porselein witte vacht. Het is een robuust ras dat zich uitstekend aanpast aan moeilijke leefomstandigheden. Het Chianina rund is ook wel gekend voor de Bistecca alla Fiorentina en is het meest gewaardeerde vlees in Italië. Het vlees is licht gemarmerd, mager en sappig, maar bovenal gezond en cholesterol arm.
De dieren kenmerken zich door hun zeer grote gestalte – het is het grootste runderras ter wereld – en hun porselein witte vacht. Het is een robuust ras dat zich uitstekend aanpast aan moeilijke leefomstandigheden. Het Chianina rund is ook wel gekend voor de Bistecca alla Fiorentina en is het meest gewaardeerde vlees in Italië. Het vlees is licht gemarmerd, mager en sappig, maar bovenal gezond en cholesterol arm.
Origine: | Toscane, Italië |
Smaak: | Puur en sappig |
Vetdooradering: | Licht |
Beschikbaarheid: | Entrecôte, zesrib, ribeye, Côte à l’os | vers en dry aged |