Wagyu eu
Dit unieke, stressgevoelige dier heeft nood aan rust, ruimte en bijzondere voeding.
Het Wagyu ras heeft een rijke voorgeschiedenis in de Japanse rijstteelt. Eeuwenland werden ze geselecteerd op trekkracht, wat zorgde voor de uitgesproken “marmering” die het vlees zijn typerende zoete aroma geeft. Dat unieke facet houdt Rootstaert met zijn kweekprogramma zorgvuldig in stand: ze streven naar de ideale combinatie van marmering, kleur van het vet en grootte van het karkas.
Het exclusieve karakter van de Wagyu gaat trouwens ook terug naar het land van de rijzende zon: vlees was een voorrecht, voorbehouden aan de keizerlijke familie.
Het Wagyu ras heeft een rijke voorgeschiedenis in de Japanse rijstteelt. Eeuwenland werden ze geselecteerd op trekkracht, wat zorgde voor de uitgesproken “marmering” die het vlees zijn typerende zoete aroma geeft. Dat unieke facet houdt Rootstaert met zijn kweekprogramma zorgvuldig in stand: ze streven naar de ideale combinatie van marmering, kleur van het vet en grootte van het karkas.
Het exclusieve karakter van de Wagyu gaat trouwens ook terug naar het land van de rijzende zon: vlees was een voorrecht, voorbehouden aan de keizerlijke familie.
Origine: | Limburg, België |
Smaak: | Sterke vleessmaak |
Vetdooradering: | Zeer sterk |
Beschikbaarheid: | Entrecôte, zesrib, ribeye, Côte à l’os | vers en dry aged |