West-Vlaams Rood
Afkomstig uit België. Het West-Vlaams Rood rund is, zoals de naam doet vermoeden, afkomstig van West-Vlaanderen. Dit ras vind je dan ook enkel terug in West-Vlaanderen en Frans-Vlaanderen.
Het is een groot, lang en zwaar dier met een rode jas. Het is een dubbeldoelras, het vee wordt gehouden voor zowel zijn melk- als vleesproductie. Het milde zeeklimaat en specifieke West-Vlaamse bodem eigenschappen maken dat dit ras mals, licht gemarmerd vlees voortbrengt met een volle, krachtige smaak. Kwaliteitsvol vlees van bij ons!
Het is een groot, lang en zwaar dier met een rode jas. Het is een dubbeldoelras, het vee wordt gehouden voor zowel zijn melk- als vleesproductie. Het milde zeeklimaat en specifieke West-Vlaamse bodem eigenschappen maken dat dit ras mals, licht gemarmerd vlees voortbrengt met een volle, krachtige smaak. Kwaliteitsvol vlees van bij ons!
Origine: | West-Vlaanderen, België |
Smaak: | Puur en romig |
Vetdooradering: | Licht |
Beschikbaarheid: | Entrecôte, zesrib, ribeye, Côte à l’os | vers en dry aged |