Piemontese Fassona

Macelleria Oberto is opgericht in 1965 in de stad Alba, in het hartje van Piemonte, Italië. Zij werken uitsluitend met locale boeren, die runderen op traditionele kweken en houden. Het Fassona Piemontese rund onderscheidt zich van de andere rassen door een bijzondere eigenschap nl. ‘spierhypertrofie’. Dit betekent dat het rund niet meer, maar extra ontwikkelde spiervezels heeft. Het Italiaanse ‘fascemuscolari’ wordt in het Piemontees dialect “fassona” vandaar de naam. Deze eigenschap is uniek en komt enkel in de Langhe voor. De streek Langhe behoort tot het werelderfgoed van Unesco en is wereldwijd bekend voor zijn hoogstaande culinaire producten. 

Macelleria Oberto selecteert enkel vrouwelijke dieren van minimaal 3 jaar oud. Het vlees heeft dan een prachtige natuurlijke rijpheid ontwikkeld. Het vlees is bovendien mager, cholesterolarm en is gemakkelijk verteerbaar. De fijne, homogene dooradering maakt de textuur verfijnd en fluwelig. 

Origine:Piemonte, Italië
Smaak:Sappig en mals
Vetdooradering:Licht
Beschikbaarheid:Entrecôte, zesrib, ribeye, Côte à l’os | vers en dry aged