VLAEMSCHE 100% DUROC

terroir

<img src="http://butcherscraft.be/wp-content/uploads/2018/12/landen-300×206.png" alt="" width="300" height="206" class="alignnone size-medium wp-image-402"

Afkomstig uit Belgiƫ

Onze Vlaemsche Duroc is afkomstig uit Vlaams-Brabant, Belgiƫ. De varkens worden hier duurzaam grootgebracht met respect voor het dier, het milieu en de omgeving. Het Vlaemsche Duroc varken in samengesteld uit verschillende zuivere bloedlijnen afkomstig uit Europa en Canada. De varkens worden dan ook zorgvuldig geselecteerd. Kernwoorden hier zijn: karakter, gezondheid, groei en vleeskwaliteit.

het varken

Het dieet bestaat uit een samenstelling van granen, tarwe, gerst, rogge en lijnzaad. In de winter worden er bruine bonen aan hun voeding toegevoegd. In de zomer vers gemaaid gras. Omdat de stallen om de dag worden uitgemest, bestaat hun voeding ook uit heel veel vers stro, rijk aan granen en kaf. De varkens krijgen dan ook volop de kans om hun kost bij elkaar te scharrelen.

 

het vlees

De combinatie van gezonde voeding, verse lucht en veel leefruimte resulteert in varkensvlees van uitzonderlijke kwaliteit. Het is rijk aan onverzadigde vetzuren, kent een hoog ijzergehalte en bevat veel vitamine B en E. Het vlees kenmerkt zich door de hoge mate van intramusculaire vetten. Het varken is bovendien vrij van antibiotica of synthetische groeimiddelen.

Kenmerken varkensvlees:
Smaak: Bijzonder mals en smaakvol vlees dat zich uitstekend leent tot dry aging.