SPAANSE DUROC
Afkomstig uit Spanje.
Het Duroc varken is oorspronkelijk afkomstig van de Verenigde Staten maar wordt ondertussen in heel de wereld gehouden omwille van de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees en zijn hoge groeisnelheid. Het is een robuust dier dat zich gemakkelijk laat houden. Het varken werd in de jaren 60 van de vorige eeuw in Spanje geïntroduceerd. Ze worden in heel het land gehouden met nadruk op de regio’s Extremadura, Aragon en Catalonië.
De Duroc varkens worden vaak gekruist met andere varkens voor het maken van Serrano ham, worsten en andere charcuterie, aangezien het Duroc varken meer intramusculaire vetten bevat. Deze vetten zorgen voor kwaliteitsvoller en smakelijker vlees. Het Duroc varken is, volgens de huidige wetgeving in Spanje, het enige varken dat met het Iberisch varken gekruist mag worden.
Kenmerken varkensvlees:
Smaak: Bijzonder smaakvol en sappig varkensvlees met een mooie intramusculaire vetdooradering.